CNC

CNC vezérlés a legmagasabb igényekhez és rugalmassághoz. A folyamatadatok bevitele párbeszédablakon vagy betanító funkción keresztül. Elektromos kézikerék a kényelmes kezelés érdekében. Virtuális kartotékrendszer a munkadarab-, köszörűkorong- és kontúradatokhoz a gép gyors átszereléséhez. Kontúrok kényelmes létrehozása köszörűkorongokhoz és munkadarabokhoz. Hálózati kapcsolat és távdiagnózis lehetséges.

SAJÁTOSSÁGOK

Vezetősínek

Minden lineáris vezető V-vezetékként van kialakítva. Minden mozgóelem TURCITE-B® csúszóbevonattal van ellátva. Ez a bevonat jó csillapítást biztosít, a legjobb felületi minőség elérése érdekében. Az öntött oldal köszörülve és hántolva.

Nyomatékmotoros körasztal

A munkaasztalt közvetlenül egy nyomatékmotor hajtja. A sebesség fokozatmentesen állítható, és automatikusan követi a folyamatot.

Központi kenés

A teljesen automata kenőrendszer olajjal látja el a tengelyek vezetékeit.

Mágnesasztal

tartóerő szabályozással és lemágnesezéssel. A mágnesasztal típusa az adott alkalmazáshoz szabható, például gyűrűs pólusosztás sok kis alkatrészhez, csillag pólusosztás gyűrű alakú alkatrészekhez vagy váltakozó pólusosztás a különösen nagy tartóerő érdekében.

Fordulatszám szabályzás

Minden berendezésnél alapfelszereltség a kősebesség szabályozás és az állandó vágósebesség tartás.

TARTOZÉKOK

Univerzális papírszűrő

Az univerzális papírszűrő folyamatosan tisztán tartja a hűtőkenőanyagot a szennyeződésektől. Az elektronikusan szabályzott szivattyúk megkönnyítik
a használatot és energiát takarítanak meg. A hűtőanyagmennyiség kényelmesen a kezelőfelületről szabályozható.

Állandó mágneses szűrő

Az állandó mágneses szűrő a hűtőkenőanyag folyamatos tisztítására szolgál a ferromágneses szennyeződésektől. A mágneses anyaggal együtt a nem mágneses anyagok (pl. csiszolószemcsék) is megmaradnak.

Mobil kiegyensúlyozó készülék előtelepítése

A kiegyensúlyozott köszörűkorong a jó köszörülési eredmény alapja. A mobil kiegyensúlyozó eszköz érzékelői a gépbe vannak szerelve. A készülékhez való csatlakozás kényelmesen két csatlakozókábellel történik

Kompakt légtisztító készülék

A kompakt légtisztító berendezés segít csökkenteni a hűtő-kenőanyagköd szennyeződést a belélegzett levegőben.

Körasztal billenőtengellyel

Az elektronikusan vezérelt billenőtengellyel a körasztal szabadon programozható szöghelyzetbe dönthető. Ez lehetővé teszi a felületek különböző szögekben történő köszörülését egy felfogásból. Ez az opció nem csak a gép rugalmasságát növeli, de csökkenti a gépkezelői beavatkozás szükségességét.