Az időnk nagy részét valamilyen zárt térben töltjük, ahol a légszennyezettség mértéke többszöröse lehet az utcai légszennyezettségnek. Ennek legtöbbször a szellőztetés hiánya az oka, ugyanis a jól szigetelt épületekből nem távozik az elhasznált levegő, nem kerül a helyére friss, és az épületben használt építőanyagok, tisztítószerek és egyéb vegyianyagok kipárolgása is növelik a légszennyezettséget, és akkor még nem említettük a port, polleneket, penészt, atkákat, szagokat, vírusokat és baktériumokat. Ezek az apró részecskék sokszor nem csak kellemetlen érzést vagy irritációt okozhatnak, de akár egészségkárosító hatásuk is lehet, kifejezetten akkor, ha érzékenyek vagyunk a pollenekre, vagy esetleg más légzőszervi problémával küzdünk.

 

 

A Rentschler REVEN cég 115 éves tapasztalata a levegőtisztítás terén tette lehetővé az UC-OH² kifejlesztését. Az UC-OH² légtisztító egy éjszaka alatt megszabadítja a kellemetlen szagoktól minden helyiségben.  

A készüléket két fajta HEPA szűrővel H13 és H14, Gázszűrővel (RGN99 nagyhatékonyságú granulátummal) és EUREVEN F2011 szűrővel kínálják. 

 • H13: A H13-as szűrőkategóriába tartozó szűrőbetétek igazoltan kiszűrik minden finom lebegő anyag  95%-át, 0,05% áteresztéssel. A 0,3 µm és annál nagyobb méretű részecskéket, mint a port, a pollent, az állatszőrt, az atkákat, a gomba spórákat szűri ki.
 • H14: A H14-es szűrőkategóriába tartozó szűrőbetétek igazoltan kiszűrik minden finom lebegő anyag 99,995%- át, 0,005% áteresztéssel. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy H14-es szűrőkazettának a szűrőképessége tízszerese a H13 szűrőkének. A H14-es kategóriába tartozó szűrőbetétek alkalmasak többek között tiszta levegő előállítására operációs, műtéti helyiségekben, laborokban, számítógépes chipeket előállító gyártóüzemekben. A H14 szűrőbetétek a vírusok elleni küzdelemben is kiválóan használhatók: A vírusok nagysága 0,005 µm – 0,1 µm közötti. Többnyire más részecskékkel kapcsolódnak össze (pl. nyál, köpet, lebegő anyagok) és így ún. konglomerátumokat képeznek. Ezeket a konglomerátumokat csíráknak is nevezik. Ezeknek a nagysága rend szerint 0,4 µm – 0,5 µm közötti. A csírák (konglomerátumok) megbízható kiválasztása, kiszűrése a H14-es kategóriájú szűrőbetétek használatával történik.
 • Eureven-F2011 mosható szűrő, akár 1 μm kisebb finom por- és olajszennyeződések hatékony eltávolítására. Tisztítás után az egység újra felhasználható.
 • Gázszűrő (RGN99 nagyhatékonyságú granulátum) megköti a mérgező gázokat, oldószergőzöket és a lebomló szervesanyag szagokat

Felhasználási területei

 • Orvosi rendelők, laboratóriumok, számítógépes chipeket előállító gyártóüzemek levegőjének szűrése. A megfertőződés rizikójának hatékony csökkentése érdekében nagyon fontos a levegőben lévő vírus-arány minimum szintre való csökkentése, lehetőség szerint akár lenullázása is. Egészségügyi intézményekben, nagy létszámú területeken nélkülözhetetlen a megfertőződés esélyének a minimalizálása. Fontos, hogy amennyire csak tudjuk, megakadályozzuk a terjedést és így a fertőzési láncok, láncolatok ne jöhessenek létre.
 • Otthonunkban gyermekeinknek éppúgy szüksége van tiszta és friss levegőre, mint egészséges ételekre. Lakásunkban a gomba spórák, finom porok, pollenek és különböző allergének okozhatnak szennyeződést
 • Az asztmában vagy más allergiában szenvedők életminősége alapvetően függ a levegő tisztaságától. A levegőben található allergének, mint például pollen, penész spórák, kutya- és macska szőr, valamint atkák, nagyon negatív hatással lehetnek az allergiás betegek levegőminőségére.
 • Az irodai dolgozóknak tiszta, friss levegőre van szükségük. Az irodában használt lézernyomtató, fénymásoló ugyanolyan magas részecskeszennyezést eredményezhet a helyiség levegőjében, mint amilyent a dohányzás okoz. A tudósok úgy találták, hogy egy irodaházban (dohányzás nélkül) a légszennyezettség munkaidőben akár ötször nagyobb lehet, mint a szabadban egy forgalmas utca mellett.
 • A szépségszalonokban, körömstúdiókban szépülhetünk, egészségügyi kockázatok nélkül is. A köröm csiszolása által finom por, az építés és festés során kellemetlen szagok és egészségre ártalmas gázok ( pl. körömlakkok ) kerülnek a levegőbe.
 • A szállodák és éttermek vendégei sokkal jobban érzik magukat egy tiszta levegőjű helységben, mint egy poros, dohányfüstös és ételszagú helyen.

Műszaki adatok

 • EUREVEN® F2011 mosható szűrő
 • Gázszűrő (RGN99 nagyhatékonyságú granulátummal)
 • HEPA® H13 szűrő vagy HEPA® H14 szűrő
 • Energia hatékony villanymotor az általános európai ErP-irányelveknek megfelelően
 • 100% rozsdamentes gépház a Német Védjegy Egyesület előírása szerint
 • Németországban tervezett és gyártott
 • Életre szóló garancia a gépház rozsdamentességére

Kiegészítők  

 • Szállítható magas minőségű fekete zongoralakk fényezésben, speciálisan dohányzó helyiségek számára.

 

Használata:

Az UC-OH² készülék mobil és csatlakozás kész, mint egy porszívó. A csatlakozáshoz elegendő egy 220 V falicsatlakozó. Kapcsolja be a készüléket, majd válassza ki a helyiség szennyezettségi fokának megfelelő teljesítményt: 0 és 500 m³/h között. Ennek megfelelően a fogyasztás 10 és 160 Watt között változik. Tizenkét órán keresztül hagyjuk üzemelni.Közepes teljesítmény mellett az UC-OH² készülék nem fogyaszt többet, mint egy éjjeli lámpa az ágy mellett.

Halkan gondoskodik friss tisztalevegőről.