A kevesebb több: tiszta levegő műhelye számára szerszámgépekhez való olajköd-leválasztóink segítségével. Az X-CYCLONE® légtisztítók tökéletes választást jelentenek, ha hatékony és eredményes légtisztítási megoldást keres a fémmegmunkáló iparban.

A hűtő kenőanyagokkal végzett ipari feldolgozási folyamatok során a súrlódás, a porlasztás és a magas hőmérséklet miatt olaj- és emulzióköd képződik. A mikrorészecskékből álló aeroszolköd nagy egészségügyi kockázatot jelent, különösen a folyamat során fellépő fém- és műanyagszemcsék párolgása miatt.

Az aeroszol köd veszélyei

Szinte minden fémmegmunkáló gépben gőzből és ködből aeroszolok keletkeznek, amelyek nemcsak a munkahelyet és a gépeket szennyezik, hanem egészségügyi problémákat is okozhatnak az embereknek. A felhasználók közvetlenül ki vannak téve a ködkeveréknek, különösen szűrő vagy elválasztó rendszer nélküli gépek kinyitásakor. Az olajköd leválasztók segítségével tisztítható a levegő, csökkenthető a károsanyag-kibocsátás, és megóvható a dolgozók egészsége.

Az aeroszol köd veszélyei a légutakra nézve

 

A légutak védekező mechanizmusai

 •  4 µm részecskemérethez

Az alverolban lévő fagociták a belélegezhető részecskékkel küzdenek azáltal, hogy oxigéngyökökkel és enzimekkel veszik körül őket, és így ártalmatlanná teszik őket.

 • 4-9 µm közötti részecskemérettel

Ekkora részecskék rakódnak le a hörgők védőnyálkahártyáján, és felköhögik őket.

 • 10 µm-nél nagyobb részecskemérethez

A 10 µm-nél nagyobb részecskék megakadnak az orrban vagy a torokban

A fémfeldolgozás során az aeroszol köd jelentős veszélyeket rejt magában, ezért feltétlenül ügyeljen arra, hogy az aeroszolokat olajköd-leválasztókkal válasszák le. Ha nem használunk olajköd-leválasztót, akkor nagy lesz a légszennyezettség a munkaterületeken, ahol minden felületre lerakódnak az aeroszolok. Ez a következő kockázatokat eredményezi alkalmazottai és szerszámgépei számára:

 • Megnövekedett balesetveszély a nem biztonságos munkahely miatt, oka a csúszós felület és padló
 • A szerszámgépek gyorsabb károsodása a szennyeződés miatt
 • Aeroszolok felszívódása a légutakon és a bőrön keresztül, ami irritációt és akár betegségeket is okozhat
 • Súlyosabb esetekben szervi és genetikai változások következhetnek be, és rákos megbetegedések is kiválthatók

Az olajköd-leválasztók előnyei

Az alábbiakban megtudhatja, milyen konkrét előnyökkel jár a másodlagos olajleválasztó az alkalmazottai és szerszámgépei számára:

A felhasználók védelme

Kimutatták, hogy az olaj- és emulzióköd belélegzése olajköd-gyűjtők használata nélkül dermatitiszt, aknét és asztmát, valamint rövid távú egészségügyi problémákat, például fejfájást, fáradtságot, hányingert vagy bőrirritációt okozhat. Az egészségügyi következmények nem csak a felhasználókat terhelik, hanem a vállalatot is, hiszen az egészségkárosodások esetén felmerülő költségek magasak.

A termelékenység növelése

A levegő minősége jelentősen hozzájárul az alkalmazottak egészségéhez és termelékenységéhez, mivel a tiszta levegő növeli a morált, a motivációt és a termelékenységet. A tanulmányok azt mutatják, hogy az alacsonyabb levegőminőség csökkenti a munkateljesítményt és növeli az elégedetlenséget. Ennek megfelelően a fém- és műanyaggyártó cégeknél nagy jelentősége van az olajköd-leválasztók használatának a munkavállalók egészségének védelme és a munkateljesítmény megőrzése érdekében.

Tiszta és biztonságos munkahely

A jó közérzet a munkakörnyezetben egyre fontosabbá válik, és ez az egyik legfontosabb szempont a munkavállalók számára a munkahely kiválasztásánál. Az olaj- és emulziós köd, amelyet nem választanak le vagy nem szűrnek olajköd-leválasztókkal, olajlerakódásokat okoz a padlón és a gépen, ezért a biztonság csökken. A látható lerakódások nem csak a munkahelyet teszik piszkossá, hanem növelik a tűz- és csúszásveszélyt is.

 

Olaj-leválasztók a ROLATAST-tól – Alacsony karbantartási igény. Fenntartható. Egyedi

Kiváló minőségű REVEN X-CYCLONE® olajköd-leválasztókat kínálunk, amelyek az aeroszolköd precíz elszívásával jelentős biztonságot nyújtanak a munkakörnyezetben. Az X-CYCLONE® légtisztító sorozat hatékonyan tisztítja meg a szerszámgépek távozó levegőjét, és innovatív technológiát alkalmaz a káros aeroszolok elkülönítésére. Ismerje meg az egyes termékcsaládokat és azok előnyeit:

 

 • X-CYCLONE C sorozat:     Feldolgozás klasszikus hűtő kenőanyaggal (KSS) → emulzió-köd leválasztás

 • X-CYCLONE CE sorozat:  Feldolgozás különösen olajos hűtőkenőanyaggal → olajköd leválasztás

 • X-CYCLONE CR sorozat:  Megmunkálás kevés hűtő-kenőanyaggal vagy hűtő anyag nélkül  → Emulzió- és füstrészecskék szétválasztása

 

Röviden ismertetjük az X-CYCLONE olajköd-leválasztását

 

Az olajköd leválasztásának szakaszai az X-CYCLONE® használatával

                                            

Az X-CYCLONE® aeroszol szeparátor egy innovatív, négylépcsős folyamaton alapul, amely lehetővé teszi az aeroszolok hatékony eltávolítását a távozó levegőből:

 1. szakasz: Az aeroszolokkal szennyezett elszívott levegő az X-CYCLONE® szeparátorba áramlik. A belépésnél (1) erősen felgyorsul a légáramlás, ami az első leválasztáshoz vezet.
 2. szakasz:      Az erősen felgyorsult légáramot egy forgó örvénybe (2) állítják, amely leválasztja a levegőben lévő aeroszolokat.
 3. szakasz: Az X-CYCLONE® aeroszol szeparátor levegőkimeneténél (3) légáramok és forgóörvények ütköznek, ami agglomerációt és a kis aeroszolrészecskék további       szétválasztását eredményezi.
 4. szakasz: Az X-CYCLONE® aeroszol szeparátorban lerakódott aeroszolok a profilhoz tapadnak, és lefelé folynak le, mint elválasztott folyadéktömeg.

Miért az X-CYCLONE technológiás olajköd-leválasztó?

Fenntartható munka

 • Biztosítja a felhasználók egészségét, koncentrációját és teljesítményét
 • Szabadalmaztatott, nagy teljesítményű leválasztó rendszer akár 99,9999%-os leválasztási hatékonysággal
 • Az olajköd-leválasztó hatékonyságát és működését CFD segítségével elemezték és fejlesztették, és a Fraunhofer Toxikológiai és Aeroszolkutató Intézet tesztelte és megerősítette.
 • Nincsenek eldobható szűrők és kapcsolódó utólagos költségek
 • Kopásmentes és vízzel könnyen tisztítható
 • A hűtő-kenőanyag visszavezetése a gépkörbe
 • Az elektromos motor önszabályozó és energiatakarékos teljesítménye a beépített frekvenciaváltónak köszönhető

Könnyen használható olajköd-leválasztók

 • Plug and play egyszerű csatlakozóaljzattal
 • LED állapotjelző lámpa a szívófunkció állandó, egyszerű felügyeletéhez
 • Alacsony karbantartás, és így alacsony utólagos költségek a működés során

Egyedi igényre szabott

 • Az Ön megmunkálási folyamatához szabott leválasztó rendszer különféle kivitelben és méretben
 • CE: Elektrosztatikus leválasztás
 • CR: Szabadalmaztatott permetezőrendszer, kifejezetten szárazöntéshez, grafit- vagy műanyagfeldolgozáshoz, valamint a textiliparban való használatra kifejlesztve
 • Olajköd leválasztó tartozékok az Ön igényei szerint (pl. cső, HEPA szűrő)

 

Tartozékok

Tartozékainkkal optimális megoldásokat kínálunk az Ön alkalmazásához. A füstöt és gőzt tartalmazó megmunkálási folyamatokhoz is kínálunk Önnek megfelelő termékeket:

Reven® Pipe emulzió és olajgőzök kondenzálására 

 

Reven Pipe levegőmennyiség szabályozással

A Reven Pipe egy kompakt rendszer emulzió- és olajgőzök kondenzálására, és az X-CYCLONE C-XSC és X-CYCLONE CE-XSC sorozatokkal kombinálva használható. A Németországban tervezett és gyártott Reven Pipe hatékony légáramlást biztosít közvetlenül a kondenzátorba. A Reven Pipe tisztítható elemekből áll, valamint a ház, a kondenzátor és az összes kezelőszerv 100%-ban rozsdaálló.

 

HEPA-szűrő

Az X-CYCLONE HEPA szűrő elsősorban olyan megmunkálási folyamatoknál használatos, ahol füstképződik, és ultrafinom szilárd és folyékony részecskék szűrésére alkalmas.

A H11 nagyteljesítményű részecske- és finomporszűrő itt mint utólagos egység kerül fel az X-CYCLONE leválasztóra, és egy megfelelő tartozékkal szerelhető fel.

 

Csatlakozókészletek

Csatlakozókészleteink lehetővé teszik a készülékek gyors üzembe helyezését. Ezek tartalmaznak egy olajleeresztő csapot, szifont, olaj visszavezető tömlőt (5 folyóméter) és a megfelelő installáló készletet.

 

Megbízható leválasztó rendszerre van szüksége cége számára?

Az X-CYCLONE®-XSC sorozat az optimális megoldás.

Használja ki hozzáértő szakértői tanácsainkat , és találja meg az igényeinek megfelelő X-CYCLONE®-t az emulzió leválasztáshoz. Vegye fel a kapcsolatot most !