A ZOLLER innovatív zsugorrendszerei maximális folyamatbiztonsággal és komfortosan kezelhetők

Az új »powerShrink 400« és »powerShrink 600« induktív zsugorrendszerekkel az E. ZOLLER GmbH & Co. KG tovább bővítette a szerszám-előkészítésre kifejlesztett termékportfólióját. A pleidelsheimi ZOLLER által kifejlesztett zsugorító készülékek számos szempontból nyújtanak meggyőző teljesítményt. Christoph Zoller, a vágószerszámok költséghatékony kezelésére specializálódott családi és technológiai vállalat ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „A »powerShrink« sorozatú zsugorrendszereink az optimális munkaergonómiát, a könnyen érthető gépkezelői útmutatást, a kompakt kialakítást és a maximális energiahatékonyságot maximális folyamatbiztonsággal kombinálják.”

A ZOLLER »powerShrink 400/600« egy rendkívül hatékony és megbízható zsugorberendezés, amely a korábbi OEM-modellhez képest akár 30%-kal kevesebb energiát fogyaszt

Minimalizált energiafogyasztás

A ZOLLER a zsugorrendszereket az OEM zsugorrendszerek használatában több évtized alatt felhalmozott tapasztalatok alapján fejlesztette ki. A sorozatok az előző modellhez képest körülbelül 30%-kal csökkentik az energiafogyasztást a zsugorozás során. Ezt a hevítési és hűtési folyamatok pontos vezérlése és szabályozása biztosítja a ZOLLER saját fejlesztésű elektronikájával és szoftverével, precízen vezérelhető indukciós tekercsekkel, amelyek mindegyike két különálló tekercstesttel rendelkezik.

Pontos hevítésszabályozás

A hevítési idők és az energiaellátás minden zsugorozási folyamathoz pontosan beállíthatók, ami lerövidíti a hevítési időt és a pontos hőmérsékletszabályozás révén a zsugortokmányt is védi. A 14 vagy 22 kVA indukciós tekercsek egy gyorscserélő interfészen keresztül használhatók. Az indukciós tekercsek a nagy belső átmérőjű lapos kialakításuknak köszönhetően még a rövid fúró- és marószerszámok esetében is alkalmasak a megfelelő zsugorozásra minden standard zsugortokmányban. Az orsótartó lineáris vezetékeken keresztüli, simán futó, teljes súlykompenzálásos függőleges vezetése maximális munkaergonómiát biztosít. A zsugorozás során az orsótartó pneumatikusan, megbízhatóan szorul rá a lineáris vezetékre, így a gépkezelők sok szerszám gyors egymás utáni zsugorozását végezhetik el anélkül, hogy elfáradnának. A zsugorrendszereket 480 vagy 600 mm maximális hosszú szerszámokhoz tervezték.

Optimális gépkezelői ergonómia

A füstgázok az indukciós tekercsekben történő közvetlen elszívása hozzájárul a maximális munkahelyi egészséghez és biztonsághoz. Az alkatrészek és tartozékok mint például az indukciós tekercsek, a hűtőharangok árnyékoló tárcsái és hűtőadapterei, valamint a tisztítókefék, kesztyűk és rögzítőgyűrűk ergonomikusan helyezkednek el az opcionális asztal alatti fiókban vagy az oldalsó polcokon, a gépkezelő számára áttekinthetően, ergonomikusan és könnyen elérhető helyen.

A 14 kVA teljesítményű ütközőtárcsás indukciós tekercs a rövid fúró- és marószerszámok esetében is használható zsugorozásra. Az opcionális »varOct« tekercs »shrinkbyLight« működési koncepcióval kényelmes zsugorozási folyamatot tesz lehetővé

 

Intuitív gépkezelői útmutató

Az innovatív, a gépkezelőt az egyes munkalépéseken végig vezető »actbyLight« működési koncepció nagymértékben hozzájárul a szerszámok széles választékának bármilyen sorrendben történő gyors és folyamatbiztos zsugorozásához. A »shrinkbyLight« és »coolbyLight« funkciókban piros és zöld fénysávok jelzik az elvégzendő tevékenységeket vagy a zsugortokmány állapotát hevítéskor vagy lehűléskor. Ezenkívül a kezelőt a ZOLLER kivételesen ergonomikus kialakítású »pilot« szoftvere is segíti., ami egy 12,5 hüvelykes érintőképernyőn jelenít meg színes sávokat és nagy gombokat. A képernyő kesztyűvel is működtethető. A szükséges paraméterek néhány lépésben történő kiválasztása után elindul a zsugorozási folyamat. A zsugorozás és hűtés során az elvégzendő munkalépéseket, a felhasználandó alkatrészeket és a megfelelő folyamatállapotokat a készülékeken lévő színes lámpák mutatják. Ily módon a munkatársak mindig látják a hevítési és hűtési folyamatok kezdetét, előrehaladását és végét.

Kifinomult hűtőrendszer

A hűtőrendszer az optimális munkaergonómiának köszönhetően ugyanilyen komfortosan és könnyen használható. A hűtőharangok szerelőadapterekben helyezkednek el, amelyek lineáris rendszerrel függőlegesen könnyen vezethetők. Igény szerint szabadon, vagy a függőleges lineáris rendszeren keresztül vezethetők, és a rozsdamentes acél munkalapon elhelyezett tokmányokkal pozícionálhatók. A ZOLLER által kifejlesztett »coolbyLight« felügyeleti rendszer vizuálisan ábrázolja a hűtési folyamat állapotát. Az opcióként elérhető hűtésmenedzser igény szerint automatikusan szabályozza a hűtést, valamint minimalizálja a hűtőberendezés energiafogyasztását.

A »powerShrink 400/600« hűtőharangjai az opcionális »coolbyLight« hűtésvezérlő rendszerrel érhetők el, ami egy színkód segítségével vezeti végig a gépkezelőket a zsugorozási folyamaton. Alternatív megoldásként a standard hűtés is alkalmazható

Okosgyárakban történű működésre felkészítve

A végpontok közötti digitalizálásra és az intelligens gyárakban történő működésre tervezett »powerShrink« sorozat zsugorrendszerei jövőbiztosak. A standard hűtés során az »idChip« vagy DataMatrix kóddal ellátott szerszámokat beszkennelik. A »pilot« szoftver az adatbázisból kiválasztja a tokmány megfelelő paramétereit, ami szükségtelenné teszi a paraméterek manuális megadását, ezenkívül kiküszöböli az átviteli hibákat, hozzájárul a biztonságos folyamatokhoz, valamint maximális átláthatóságot biztosít a digitalizált szerszámciklusban. Mindig ismert a szerszámok és a zsugortokmányok aktuális állapota – például a már befejezett zsugorozási folyamatok száma.

Kifinomult technológia egységes dizájnnal

A »powerShrink 400/600« zsugorrendszerek tervezési koncepciója teljes mértékben összhangban áll az összes többi ZOLLER termékkel. A zsugorrendszerek tökéletesen illeszkednek a pleidelsheimi székhelyű családi és technológiai vállalat termékpalettájába. A zsugorozó eszközökkel az E. ZOLLER GmbH & Co. KG újabb fontos lépést tett annak irányába, hogy teljes körű technológiai szolgáltatóvá váljon a vágószerszámok mérésére és biztosítására szolgáló összes folyamat terén. A gyártó cégek az egy kézből származó átfogó rendszer minden előnyét élvezhetik és minden területen egy kiforrott, jövőbiztos technológiára, valamint a világszerte elérhető legmagasabb és legmegbízhatóbb szolgáltatásokra támaszkodhatnak.

Világszerte elismert biztonsági koncepció

A »powerShrink 400/600« készüléksorozat TÜV és UL/CSA tanúsítvánnyal is rendelkezik

A »powerShrink« sorozat induktív szerszámzsugorozó rendszereit ergonomikus kialakítás, rendkívül megbízható működés és nagy folyamatbiztonság jellemzi. Megfelelnek azeurópai hatóságok irányelveiben lefektetett munkavédelmi követelményeknek, ezenkívül az érvényes nemzetközi IEC 61010 és cNRTLus irányelvek szerinti TÜV és UL / CSA tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

A több éves fejlesztési munkával létrehozott zsugorozó berendezésekkel az E. ZOLLER GmbH & Co. KG ismét bizonyította kiemelkedő tudását a jövőorientált, digitalizált és nemzetközileg versenyképes gyártást lehetővé tevő vágószerszámok beállítása, mérése és előkészítése terén.