CNC

A CNC sorozat modulárisan felépített, precíziós palástköszörű gépekből áll 600 mm-től 6000 mm-es csúcstávolságig. Precíziós, robusztus univerzális palástköszörű gépeinkkel számos iparág követelményeit elégítjük ki: szerszám- és formakészítők, hengerköszörülés nyomda- és csomagológép-gyártók részére, valamint az autó és repülőgépipar használják őket.

SAJÁTOSSÁGOK

Vezérlés

A vezérlés a jól bevált SINUMERIK 840 D Solution Line-ra épül. A saját fejlesztésű kezelőfelület megengedi az összes geometriai és folyamatadat dialógus módban történő beadását. A geometriai adatok beadhatók abszolút méretként, vagy öntanuló folyamatban. Egyedi alkatrészek, vagy illesztő megmunkálások számára minden tengely kényelmesen kezelhető egy elektromos kézikerék segítségével.

Kartoték rekesz

Tetszőleges számú alkatrész, akár 100 köszörűkorong és 40 kőlehúzás adatai egyszerűen és áttekinthetően kezelhetők a virtuális kartoték rekeszben.

Köszörűlési ciklusok

Köszörűciklusok sokasága áll rendelkezésre. Egy munkadarab megmunkálásához akár 26 ciklus összekapcsolható egymással.

Hengerességi hiba korrekció

A hengerességi hiba korrekciója minden lehúzható köszörűkorong használata esetén precízen, programvezérelten történik.

Kőlehúzás

A kőlehúzás a munkadarab orsóháznál vagy a szegnyeregnél történhet. Minden kőlehúzás automatikusan kompenzálásra kerül. Opcionálisan vannak más lehúzó készülékek, mint pl. integrálható lehúzó orsó. A vezérlésben különböző lehúzási stratégia áll rendelkezésre. Az integrált CAD program (opció) segítségével a köszörűkorong kontúrok kényelmesen elkészíthetők. Egy rendelkezésre álló CAD adatok importja szintén lehetséges.

Hosszmérő tapintó

A hosszmérő tapintóval meghatározható a munkadarab pozíciója a gépen belül.