Elektrosztatikus olajköd leválasztók X-CYCLONE technológiával: a mérce a gépgyártásban! Új videónk bemutatja az elektrosztatikus olajköd-leválasztók működését. Ez a technológia döntő szerepet játszik a gépgyártásban, különösen az orvostechnikában és a svájci óraiparban. Ebben a blogbejegyzésben megvilágítjuk az innovatív technológiát és annak jelentőségét a különböző alkalmazásokban

Az elektrosztatikus olajköd-leválasztók szerepe a gyártásban

Számos gyártóközpontot szereltünk fel már X-CYCLONE elektromos leválasztóinkkal. Légtisztítóink biztosítják, hogy például az óraalkatrészeket gyártó megmunkáló gépek hatékonyan működjenek. A videóban bemutatjuk, hogyan működnek az ilyen elektrosztatikus légtisztítók, és elmagyarázzuk, hogyan teremtenek elektrosztatikus olajköd-leválasztóink tiszta munkakörnyezetet.

 

Videó az elektrosztatikus olajköd-leválasztók működéséről

 

Miért elektrosztát?

Az elektrosztatikus olajköd-leválasztók ideálisak olyan megmunkáló gépekhez, amelyek vízben nem oldódó hűtő- és kenőanyagokat, például tiszta olajat használnak. Ezt a technológiát a gépgyártásban, különösen az orvosi és óraiparban használják, mivel ott gyakran tiszta olajat használnak. Elválasztóink rendkívül hatékonyak magas ötvözetű anyagok, például titán és magnézium feldolgozásakor is.

Elektrosztatikus olajköd leválasztók Tornos esztergagépeken

Hogyan működnek az elektrosztatikus olajköd-leválasztók

Az elektrosztatikus X-CYCLONE olajködleválasztó több szűrőből vagy leválasztó fokozatból áll:

  1. Agglomerátor: Drótháló, amely az aeroszolokat nagyobb cseppekre agglomerálja.
  2. X-CYCLONE szeparátor: Mechanikus szűrő, amely leválasztja a nagy részecskéket és lángelvezetőként működik.
  3. Elektrosztatikus szűrők: Ezek a szűrők ionizáción és nagyfeszültségen keresztül távolítják el a legfinomabb részecskéket.

Ez a kombináció maximális hatékonyságot garantál az olajköd leválasztásában.

YouTube oktatóvideó az elektrosztatikus olajköd-leválasztókról

Biztonság és hatékonyság

Elektrosztatikus leválasztóink nemcsak nagy hatékonyságot, hanem biztonsági előnyöket is kínálnak. Megakadályozzák a lángok átterjedését és megfelelnek a robbanásbiztonsági teszteken.

A legkisebb aeroszolok megbízható leválasztásával is biztosítják a tiszta levegőt a gyártócsarnokokban.

Olajköd-leválasztó a robbanási teszt és a lángátütés teszt során

Rugalmasság és utólagos felszerelés

X-CYLONE elektrosztátjainkat rugalmasság jellemzi. Könnyedén bővítheti és átalakíthatja a gépeket moduláris alapon, a tisztán mechanikus szűrőkről elektrosztatikus leválasztókra és fordítva. Ez lehetővé teszi a gyártók számára, hogy gépeiket a teljes légtisztító rendszer cseréje nélkül a változó követelményekhez igazítsák.

Ózonképződés és szűrés

Az elektrosztátok használatakor fontos szempont az ózonképződés. Készülékeink a keletkező ózont aktívszén szűrők segítségével semlegesítik, mielőtt az visszakerül a gyártócsarnokba. Így biztosítunk biztonságos munkakörnyezetet minden munkatársunk számára.

Következtetés az elektrosztatikus olajköd-leválasztókra vonatkozóan

X-CYCLONE elektrosztátjaink új mércét állítanak fel a gépgyártásban. Maximális hatékonyságot és biztonságot nyújtanak, és rugalmasan illeszthetők a különféle gyártási követelményekhez. Tekintse meg videónkat, és fedezze fel, hogyan forradalmasítja ez a technológia a gyártási folyamatokat, és hogyan teszi lehetővé a legmagasabb minőségi követelményeket.

Ultra kompakt elektrosztatikus olajköd leválasztók Schütte automata esztergagépeken

 

 

(Forrás: https://www.reven.de/2024/05/31/elektrostatische_oelnebelabscheider/)