Az olajköd és a füst végzetes lehet, információ a fémmegmunkálóknak. Miért tiltja meg a dohányzást a gyártóüzemében, és miért engedélyezi az olajköd és az aeroszolok belélegzését?

Ön szerint a meglévő szellőzés megfelelő védelmet nyújt? Ez tévedés, mert a láthatatlan finom részecskék a veszélyesek: a 3-5 μm-nál kisebb cseppátmérőjű, szabadon lebegő aeroszolok. A szerszámgépekből származó úgynevezett olajköd halálos lehet! Ezek a veszélyes aeroszolok légzéssel a tüdőbe, így a vérbe jutnak.

A szerszámgépekből származó olajköd halálos lehet.

Csak a rendkívül hatékony leválasztók képesek megbízhatóan eltávolítani őket. Tehát játsszon nyugodtan, és válasszon olyan leválasztási eljárást, amely megbízhatóan eltávolítja a szennyező anyagok egész sorát a nagyon finom részecskék mellett: köd, pára, gáz, por és füst. Egy eljárás, amely lehetővé teszi alkalmazottai számára, hogy friss levegőt lélegezzenek, növeli a szerkezeti tűzvédelmet, valamint tisztán tartja a csarnokot és a gépeket is.

 

Hatékony légtisztítók a szerszámgépekből származó halálos olajköd ellen

Nem hagyunk a ködben! A Fraunhofer Institute által végzett mérések azt mutatják, hogy az áramlás-optimalizált profilú olajköd-leválasztók 98%-os leválasztási hatékonyságot érnek el a 3-5 μm alatti kritikus részecskeméretek esetén. Ezzel vége a légúti mérgezésnek a csarnokban, a zsírtól csöpögő csatorna leválasztókkal, olajos acélgerendákkal és ablakokkal együtt. A levegő keringtetési elve szerint a levegő vissza is áramolhat a csarnokba, mert szennyező anyagoktól mentes. A Fraunhofer méréssorozat másik eredménye: A leválasztás mértéke időben állandó! Nincsenek szivacsok, sem habok, amelyek beszennyeződnek, nyomás jön létre, lassan, de folyamatosan csökken a leválasztás mértéke, amíg telítődik, majd elkezdi kibocsátani.

Az olajköd-leválasztók eltávolítják a halálos olajködöt

YouTube videó az olajköd eltávolításáról

Kerülje el a veszélyes olajtüzeket

A vékony kenő- és vágóolajok veszélyes tűzterhelést képeznek, főleg azokban a gépekben, amelyek hűtőkenőanyagként tiszta olajat használnak. Ezért válasszon lángátütésbiztos olajköd-leválasztókat, és ügyeljen a megfelelő tanúsítvány jelre. A REVEN X-Cyclone szeparátorai nemcsak a megfelelő TÜV tanúsítvánnyal, hanem az UL és DIN tanúsítványokkal is rendelkeznek. Nem ok nélkül: az amerikai UL 1046 szabvány és az új európai DIN EN 16282 a világ legszigorúbb vizsgálati szabványai a láng terjedése elleni védelemre. Nem csoda, mert az amerikaiak semmitől sem félnek jobban, mint a baktériumoktól és a tűztől.

REVEN X-CYCLONE szeparátor tesztelése lángátvitelre – YouTube videó

Nincs halálos olajköd és nincs veszélyes vibráció!

Rázkódás és vibráció mentes kompaktleválasztók a REVEN X-CYCLONE szeparátornak köszönhetően! Ez a technológia is része a bevált RECOJET RJ kompaktleválasztónak. Kompakt kialakítása ellenére a RECOJET RJ akár négy leválasztási fokozattal is felszerelhető – az ügyfél igényeitől függően. A RECOJET RJ szeparátorral és légszűrővel kiküszöböli a hagyományos szűrőbetétes forgóleválasztók tipikus problémáit, nevezetesen az egyenetlen futást a vibrációval. A RECOJET-nél csak a dinamikusan kiegyensúlyozott ventilátor forog, és nem a teljes dob. Ezért csendesen és rázkódásmentesen működik, és sok energiát takarít meg, mivel sokkal gazdaságosabb ventilátorokat használnak. Kisméretű szerszámgépekhez mini változatban is kapható.

RECOJET RJ légtisztító a halálos olajköd és vibráció ellen

További információkat és részletes termékadatokat találhat aktuális REVEN ePapírunkban a halálos olajköd eltávolításáról: