A Bitterlich Präzisionsteile németországi üzemében új X-CYCLONE® mechanikus leválasztó berendezést telepítettek. Ehhez a REVEN® Pipe-szériát kellett használni, hogy a szerszámgépekből elpárolgott hűtő- és kenőanyagok ismét lecsapódjanak. Mert csak a kondenzált hűtő- és kenőanyagot lehet szétválasztani és leválasztani egy elszívott levegőáramból!

A REVEN® Pipe-széria egy kompakt rendszer az elpárolgott víz, valamint hűtő- és kenőanyagok kondenzálására. Az elpárolgott hűtőfolyadékok és kenőanyagok a megmunkálógépekben keletkeznek a gyártási folyamatok során, majd amint kapcsolatba kerülnek a csőben található hidegebb levegővel és a rozsdamentes acél kondenzátorral, az elpárolgott folyadékok ismét lecsapódnak a gőzfázisból.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REVEN® Venturi rendszer olajköd-leválasztókhoz a gőzfázis kondenzálására a gépiparban
A Pipe-szériához hasonlóan a Venturi rendszer is a gőzfázis kondenzálására szolgál, de a helytakarékosság érdekében teljes mértékben beépítették az olajköd-leválasztó házába. A Venturi fúvókája a helyiségből további levegőt szív be az elválasztókamrába, ezzel növeli a teljes levegőmennyiséget. A szabadalmaztatott és áramlásoptimalizált Venturi fúvóka légfüggönyt hoz létre a szeparátor előtt, csökkenti a levegő hőmérsékletét, és ezzel növeli a kondenzáció hatásfokát. Ennek eredményeképpen javul a szűrés hatékonysága, és még kevesebb elpárolgott hűtő- és kenőanyag jut vissza a környezetbe vagy a munkatérbe. Az állítható Venturi fúvókának köszönhetően a levegő koncentrációja és a nyersgáz hőmérséklete változtatható.

A Venturi rendszer használata olyan munkaterek esetében ajánlott, ahol magas az aeroszolkoncentráció és a gőzterhelés. Tipikus alkalmazási terület például a rendkívül dinamikus köszörűgépek környezete, amelyek nagyon vékony olajokkal és magas olajnyomással dolgoznak.

A videó bemutatja a gőzfázisú kondenzáció hatékonyságát

Alábbi videónkban láthatja, milyen hatékonyan megy végbe az elpárolgott hűtő- és kenőanyagok kondenzációja. Tesztelési célból a készüléket a videó rögzítése közben rövid időre kinyitották. A készülék rövid kinyitása azt jelenti, hogy a szívóhatás rövid időre megszakad. Ennek a rövid megszakításnak és az ebből eredő szívóerő-hiánynak köszönhetően a tisztítórendszerből azonnal kilép a 80 fokos forró gőz. Az olajköd-leválasztó és a REVEN cső az ajtó ismételt bezárása után azonnal kondenzálja és szűri a gőzfázist.