Bemutatkoztak a »smile« és »venturion« beállító- és mérőgépek

A legjobb minőségű, ismert és elismert alkatrészek hosszú távon is nagy pontosságot garantálnak, így kulcsfontosságúnak számítanak a ZOLLER termékek tartóssága és megbízhatósága szempontjából” – összegezte dióhéjban Ing. Wolfgang Huemer, a ZOLLER Austria GmbH ügyvezető igazgatója a ZOLLER „A siker mérhető” szavakban kifejezhető filozófiáját. 

 

 

 

 

 

»smile« 320 | 420 | 620 – megfelelő megoldások minden feladatra

Az új »smile« beállító- és mérőgép különféle méretben és kivitelben érhető el, ennek köszönhetően egyedileg a felhasználói igényekhez szabható. A kiemelkedő dizájn és a kompromisszumok nélküli minőség révén a konstrukció valódi hozzáadott értéket teremt. De a Zoller új »smile« termékcsaládja a verhetetlen ár-teljesítmény arányával is kimagaslik a belépő szintű beállító- és mérőgépek mezőnyéből. 

»Smile« nagy teljesítményű »pilot« hardver- és szoftvercsomagokkal: nem számít, hogy melyik változatra van szükségünk az üzemben, a mérési tartományok, illetve a »pilot 1.0«, »pilot 2mT« és »pilot 4.0« szoftverek egymással szabadon kombinálhatók, ami ebben a szegmensben verhetetlenné teszi a ZOLLER »smile« termékcsaládját.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az új »venturion« sorozat

Az új »venturion 450« után már elérhetővé vált az új »venturion 600« sorozat is új kivitelben és számos moduláris opcióval .

 

 

Az indukciós zsugorító rendszerrel kombinálva a »redomatic« beállító- és mérőgéppel a szerszámok pontosan a kívánt hosszméretre zsugoríthatók.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

A ZOLLER»smartCheck« berendezése tökéletesen megfelel az átbocsátott és visszavert fényben végzett átfogó szerszám ellenőrzés iránt megfogalmazott követelményeknek.

Teljesen új fejlesztéseknek számítanak a szintén az új »venturion 600« beállító- és mérőgépre épülő „torquematic“ és „screwmatic“ berendezések.

A »torquematic« géppel a szerszámok és a szorítópatronnal ellátott befogótokmányok teljesen automatikusan állíthatók be a hosszukra, előre meghatározott nyomaték szerint foghatók be, majd mérhetők meg. Az automatikus csavaros rögzítő funkció révén a szerszámok „izomerő nélkül” rögzíthetők! 

 

A »screwmatic« leegyszerűsíti a folyamatbiztos szerszám-összeszerelést, különösen a Hydrodehn szerszámbefogók esetében: a »screwmatic« csavarozó állomás három CNC-vezérelt lineáris tengely segítségével minden vízszintes csavarozási pozíció pontosan megközelíthető, a nyomatékvezérelt csavarozótengely pedig pontosan elvégzi a csavarozási folyamatot.

 

 

 

 

 

A prémium szintű »venturion« beállító- és mérőgép család ezenkívül számos más követelménynek képes eleget tenni a digitalizálás, a hálózatba integrálás és a folyamatbiztonság terén, akár RFID technológiával kombinálva a gépre történő, a folyamatok számára szükséges megbízható adatátvitelhez.

 

 

 

 

 

A sokoldalú, moduláris felépítésű, új »pilot 4.0« mérőszoftver mindent lehetővé tesz, ami a szerszámok pontos méréséhez és beállításához szükséges. A »pilot 4.0« a költséghatékony szerszámbemérés új fokmérőjének számít és mindent tartalmaz, ami a jelen és a jövő gyártási műveleteiben elengedhetetlennek számít.

Valamennyi »pilot 4.0« szoftverrel és képfeldolgozó rendszerrel felszerelt berendezés egyaránt szállítható manuális, illetve CNC-vezérelt változatban és  az »elephant« funkcióval rendkívül egyszerűen kezelhetők.

Az ergonómiai és vizuális szempontok alapján is megnyerő egykezes »eQ«  fogantyúval  felszerelt új »venturion« ​​és »smile« gépsorozatok mellett a ZOLLER a gyártás digitális jövőképéhez is kínál kifinomult megoldásokat. Ennek előfeltétele egy folyamatosan karbantartott szerszámadatbázis, ami garantálja a folyamat megbízhatóságát. Mindezt a ZOLLER TMS Tool Management Solutions szerszámkezelője, valamint a »z.One« központi adatbázis teszi lehetővé. 

 

 

A ZOLLER időközben tovább erősítette vezető pozícióját rendszerszolgáltatóként, illetve a hardveres és szoftveres megoldások szakértőjeként a megmunkálási folyamat szerszám(adat)kezelésének minden vonatkozásában. A ZOLLER megoldásokkal a szerszámokat fizikailag és digitálisan rögzítik, mérik, kezelik, tárolják és ellenőrzik a szerszám teljes életciklusa alatt.

 

Ing. Wolfgang Huemer