A CHIRON Group átveszi a MECATIS vállalatot, így szélesítve a termékválasztékát

2020. augusztus 1. hatállyal a Chiron Group átvette az isérablesi (Svájc/Wallis) központú Mecatis SA vállalatot. Az cég kis méretű, nagy pontosságú megmunkálóközpontok gyártására specializálódott, amelyeket az óra- és ékszeriparban, orvostechnológiai eszközök gyártására, valamint a finommechanika területén alkalmaznak.

A Mecatis átvételével a Chiron Group világszerte erősíti a jelenlétét és a technológiai bázisát

A 2007-ben alapított Mecatis mikrotechnikai alkatrészek nagy sebességű forgácsolásához tervez és gyárt megmunkálóközpontokat, továbbá azok szervizét is ellátja. A „Factory5” márkanéven megismert termékskála legfigyelemreméltóbb tagja a 2017-ben bemutatott „Micro5” – egy kompakt és innovatív megmunkálóközpont 4 vagy 5 tengellyel, amelyet az ügyfelek a különféle alkatrészek gyors és pontos megmunkálására használnak. A „Factory5” összes termékének célzott piacra vitele következetesen a www.factory5.tech platformon keresztül történik.
Az akvizíció mindkét fél előnyére szolgál: a „Factory5” megmunkálóközpontokat mostantól a Chiron Group értékesíti világszerte. A jövőben a vállalatcsoport teljes szervizhálózata is a „Factory5” ügyfeleinek a rendelkezésére áll. Másik oldalról a Chiron Group a saját technológiai bázisát szélesíti ki.

Micro5 – kompakt, öttengelyes megmunkálóközpont a mikrotechnikai alkatrészek nagy sebességű forgácsolásához

„A »Factory5« nagy pontosságú megmunkálóközpontjai tökéletesen kiegészítik a Chiron termékportfólióját a 08-as gyártási sorozat alatti szegmensben. Ezekkel a berendezésekkel megerősítjük a precíziós és orvostechnikai ipar számára kialakított kínálatunkat. Így már a legjobbat nyújtva sok ügyfél igényeinek vagyunk képesek megfelelni, akik kompakt, csúcsdinamikus gépeket
keresnek kis munkadarabok megmunkálására” – mondta el nekünk dr. Claus Eppler, a Chiron kutatásért és fejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója.

Ezen vállalati fúzióval a Chiron Group Németországon kívül már tíz országban van jelen saját leányvállalatai révén. A Mecatis minden munkatársa a jövendőbeli Chiron Swiss SA-hoz kerül át, akik a továbbiakban is gondoskodnak a „Factory5” márka termékeiről. Az ügyvezető igazgató az eddigi tulajdonos és vezérigazgató, Samuel Vuadens marad.