Hozzáértő, intelligens, innovatív, fenntartható. Ez a négy fogalom volt a CHIRON csoport idei EMO jelenlétének vezérelve.

20211011_emo2021_image1

Legyen szó megmunkálóközpontokról – mint a rendkívül kompakt Micro5, a nagyméretű alkatrészekhez fejlesztett, 800 mm-es orsótávolsággal rendelkező DZ 25 P öttengelyes marógép vagy a rúdmegmunkáláshoz szánt új CHIRON 715 sorozat –, az AM Cube-bal végzett 3D fémnyomtatásról vagy éppen digitális rendszerekről és szolgáltatásokról; a CHIRON Csoport megfelelő megoldást kínált a produktív, fenntartható gyártófolyamatokhoz.

Bernd Hilgarth, a CHIRON csoport értékesítési ügyvezető igazgatója minden tekintetben pozitív következtetésre jutott: “Megmunkálóközpontok élőben, emberek és gépek zaja, élettel teli nagy csarnokok, személyes eszmecserék videohívások helyett… ez különleges élmény volt a látogatók és a kiállítók számára egyaránt, amit már mindannyian hiányoltunk. Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk, és hogy a világ minden tájáról érkező szakértő látogatóknak megmutathattuk, hogyan tehetik még termelékenyebbé, jövedelmezőbbé és fenntarthatóbbá gyártási folyamataikat négy erős márkánk, a CHIRON, a STAMA, a FACTORY5 és a CMS megoldásaival.”.

Innovatív gyártási megoldások minden dimenzióban

A kiállítás 4. csarnokának B05-ös standján az érdeklődők ízelítőt kaphattak a jövőből és megtudhatták, hogyan erősíthetik meg pozíciójukat a versenytársakkal szemben. A nagy pontosságú mikromegmunkálással foglalkozó látogatók számára a Micro5 volt a csúcspont. Kicsi, erős és fekete, mint egy csésze eszpresszó a kiállítási standon, a FACTORY5 megmunkálóközpont élőben mutatta be, mennyire intelligens és energiatakarékos is lehet az orvostechnikában, vagy éppen az óra- és ékszeriparban használt apró alkatrészek gyártása.

Szintén élőben lehetett megtekinteni a 800 mm orsótávolságú DZ 25 P öttengelyes marógépet, amely a csúcspontosság mellett rövidebb ciklusidőket, ezáltal maximális termelékenységet kínál felhasználóinak, miközben kevesebb helyet, energiát és erőforrást használ, nemcsak az egyorsós gépekhez képest. Tökéletes kombináció az autó- és repülőgépipari ügyfelek számára.

A CHIRON csoport a hatékonyság növelésének egy másik eszközét is demonstrálta a digitális bemutatóteremben: A DZ 28 P öttengelyes gépet, 1.200 mm-es orsótávolsággal. A berendezés, a nagy mennyiségek feldolgozása érdekében palettaváltóval is rendelkezik, és – ami a munkaterület tökéletes megközelíthetőségének jellemzője – üzemeltetése és rakodása külön oldalon történik.

Az új CHIRON 715 sorozat, amely a munkadarabok többfunkciós, autonóm megmunkálására, profilmegmunkálásra, marásra és esztergálásra képes, rúddal vagy anélkül, szintén sokak tetszését elnyerte a digitális bemutatóteremben. Az additív gyártás szakértői egy virtuális javítási folyamaton keresztül mutatták be, hogy a CHIRON csoport két szakterülete – a megmunkálás és az additív gyártás – hogyan egyesül a tökéletes eredmény érdekében.

A kiállított termékeket a SmartLine portfólió digitális rendszerei és a SmartServices egészítették ki – olyan digitális szolgáltatások, amelyekkel az ügyfelek a gép életciklusának minden fázisában a legtöbbet hozhatják ki gyártási folyamatukból, és még jövedelmezőbbé tehetik termelésüket.