Az új megmunkálóközpont maradéktalanul teljesíti az ‚első darab = jó darab’ elvárást.

Az új CHIRON FZ 16 S five axis öttengelyes megmunkálóközpontot a szerszám- és formagyártás követelményeire fókuszálva fejlesztették ki. A gép a precíz 5-tengelyes megmunkálást magas termikus stabilitással ötvözi, ami kiváló felületi minőség és méretpontosság elérését teszi lehetővé.

A vertikális CNC esztergák és marógépek terén éllovas CHIRON-csoport a Moulding Expo szakkiállításon mutatja be új fejlesztéseit. A 2015-től Stuttgartban megrendezett szakvásár a szerszám- és formagyártás legfontosabb európai találkozóhelyévé vált. Az idén május 21-24 között megrendezett kiállításon az 5, szimultán vezérelt tengellyel rendelkező FZ 16 S five axis megmunkálóközpontot is bemutatják, amellyel rendkívül dinamikus marás mellett is magas felületi minőség és méretpontosság érhető el. Az FZ 16 S five axis gépet először a 2018-as AMB vásáron láthatta a nagyközönség.

A portál felépítésű, billenő körasztallal felszerelt CHIRON FZ 16 S five axis gépet a precíziós megmunkálásban a jelentősen megnövelt termikus stabilitás is támogatja. Nemcsak a gép anyagleválasztó teljesítménye lett magasabb, mint közvetlen versenytársaié: a CHIRON fejlesztőmérnökei a mellékidők lecsökkentésével a megmunkálási időt is jelentősen lerövidítették.

„Mindezen paraméterek világossá teszik, hogy új 5-tengelyes megmunkálóközpontunkat a szerszám- és formagyártás követelményrendszerére szabtuk – jelentette ki Dirk Schmid, a CHIRON Németországért, Ausztriáért és Svájcért felelős értékesítési vezetője. – A szektorban az ‚első munkadarab = jó alkatrész’ elv érvényesül. Ennek megfelelően minden gyártási tételnél biztosnak kell lennünk abban, hogy az első legyártandó alkatrész méretpontos. Ezt az elvárást minden tekintetben teljesíti új megmunkálóközpontunk.”

Az új gép alapfelszereltségben tartalmazza az új 24″-os TouchLine panelt. Az intuitív operációs rendszer lépésről lépésre vezeti végig a felhasználót a gép használatában, a felhasználói felületet a feladathoz és az összefüggésekhez adaptálva. A szerszámgép képességeinek teljes kiaknázása érdekében a FZ 16 S five axis a CHIRON SmartLine portfóliójának legújabb ConditionLine és ProtectLine szoftvermoduljaival is felszerelhető. A ConditionLine a karbantartás és a javítások célzott megtervezésének opciójával javítja a termelékenységet. A ProtectLine pedig megelőző intézkedéseket foganatosít az ütközésvédelem érdekében. A CHIRON minden szoftvermegoldása a legmodernebb technológiát tartalmazza az adatvédelem terén: az úgynevezett edge computing megközelítésnek megfelelően minden releváns funkció és információ feldolgozás egy nagy teljesítményű ipari PC-vel közvetlenül a gépen történik.

chiron.de