A gazdasági és politikai instabilitás ellenére az iparág pozitív jelzéseket küldött a stuttgarti AMB-ről. A vásártársaság és a kiállítók is sikeres hétről számoltak be: a kiállítási csarnokok teljesen megteltek, 1244 kiállító és 65.500 látogató érkezett 78 országból, ami számos beszélgetésre és hálózatépítésre adott alkalmat. A Chiron csoport szintén pozitív mérleget vont le az ötnapos vásár végén.

Fontos, erős és elismert értékek, mint a termékminőség, gazdaságosság és innovációs erő újraélesztése annak érdekében, hogy pozitívan kitűnjenek, és így helyt álljanak a globális versenyben. Ezzel az irányvonallal a Chiron csapata több mint 500 egyéni beszélgetés során mutatta be ügyfeleinek Stuttgartban azokat a gyártási megoldásokat és termékeket, amelyek a forgácsoló cégeknek a jövőben a megfelelő eszközt adják a kezükbe.

Mivel a mikroméretű alkatrészekhez nincs szükség óriási gépekre. A Micro5 mikromegmunkálása látogatómágnes volt: erőforráshatékony, ultraprecíz, autonóm és skálázható.

Nagy érdeklődés mutatkozott a Micro5 mikromegmunkálás iránt, különösen az orvostechnika, valamint az óra- és ékszeripar részéről. Miért kellene néhány centiméteres alkatrészeket olyan gépeken gyártani, amelyek ehhez a feladathoz valójában túlméretezettek helyigény, tömeg és energiafogyasztás szempontjából? A Micro5 alkalmazkodik ezekhez a „kicsi és finom” termékekhez, rendkívül precíz, és mindössze 0,5 kW teljesítményével és 1 m² helyigényével jelentős előnyökkel rendelkezik az energiahatékonyság és a helytakarékosság terén. Stuttgartban élőben mutatták be egy munkadarab-automatizálással és egy AGV-vel (autonóm vezetett jármű) kombinálva – a prototípustól a nagy sorozatig egy jövőorientált gyártási megoldás mindazok számára, akik „mikro-megmunkálással” kívánják előállítani alkatrészeiket.

Teljesen időszerű – minden fogazási technológia integrálva van az MT 715 maró-esztergáló központba: biztonságos alternatíva a specializált fogazógépekkel szemben, hogy az alkatrészeket teljes mértékben lehessen marni, esztergálni és fogazni.

A gyártási folyamatok automatizálásának trendje töretlen, amit az AMB-n érkező megkeresések is megerősítettek. A Chiron automatizálásért és applikációkért felelős, öt év alatt több mint 40 fősre nőtt csapata sokoldalú termékprogramot mutatott be: integrált automatizálást az MT-központokon, átfogó standard automatizálást a Variocell programból, nagy fokú autonómiával rendelkező szigetmegoldásokat és összekapcsolt rendszermegoldásokat. A Micro5-höz bemutatott automatizálási megoldás mellett egy standard Variocell Uno-t is bemutattak, amely a sorozatgyártást szolgálja ikerorsós központokon, és amely bizonyítja, hogy a Chiron Groupnál az automatizálás és a gépek közötti kapcsolat szerves része a standard és kulcsrakész megoldásoknak.

Teltház a Chiron standján – több mint 500 beszélgetés, sok kölcsönös tapasztalatcserével.

A Chiron standjának fénypontja az FZ19 S five axis világpremierje volt. Az új 19-es sorozattal egy olyan függőleges megmunkálóközpont érkezik Tuttlingenből, amely tömbanyag megmunkálásakor és összetett munkadarabok esetén mintegy 25%-kal gyorsabb. A munkatér optimális kialakítása a munkadarab méretéhez viszonyítva, valamint a Chiron Group saját orsói rendkívül precíz és különösen dinamikus megmunkálást tesznek lehetővé alumíniumban, acélban és öntvényben. A gyártás és termelés területén a 19-es sorozat teljes csomagja új perspektívákat nyit a felhasználók számára, hogy gyártási megoldásaikat pontosan, produktívan és folyamatosan biztonságos folyamatok mellett alakíthassák ki.

Világpremier az FZ 19 five axis-n – az energia- és légiközlekedési szektor alkatrészeit, valamint egy „Heavy Duty” teljesítményegységet megmunkálva mutatták be, hogy megmutassák, mennyire stabil és egyben dinamikus az FZ 19 S five axis marás közben.

Nagy figyelmet kapott az a hír is, hogy a Paul Horn és a Saacke vállalatokkal együttműködve mind a négy fogaskerék-technológiát integrálták az MT 715 sorozatba – ez a téma tökéletesen illik a jelenlegi időszakhoz. A Chiron időben felismerte ezt a trendet, és most a felhasználók számára biztonságos alternatívát kínál a specializált fogaskerékgyártó gépekkel szemben, hogy az alkatrészeket teljes mértékben marhassák, esztergálhassák és fogazhassák. Érdekességként: évente világszerte 1 milliárd fogaskereket gyártanak.

Bernd Hilgarth, a Chiron Group kereskedelmi igazgatója: „Összességében nagyon elégedettek lehetünk a vásári szereplés eredményével. Még túl korai lenne egyértelmű fellendülésről beszélni, még akkor is, ha a kilátások jobbak, mint amit az AMB előtt remélni mertünk. Az év végére mi, illetve az iparág többet fog tudni.”

„Összességében nagyon elégedettek lehetünk a vásári szereplés eredményével” – mondja Bernd Hilgarth, a Chiron Group kereskedelmi igazgatója (CSO). „Még túl korai lenne egyértelmű fellendülésről beszélni” – folytatja Hilgarth –, „még akkor is, ha a kilátások jobbak, mint amit az AMB előtt remélni mertünk. Az év végére mi, illetve az iparág, többet fogunk tudni.”

(Forrás: https://chiron-group.com)