A SAACKE által az EMO Milano vásáron kiállított UW II F köszörűközpont stabilitása, hatékonysága és sokoldalúsága révén még gyorsabbá és gazdaságosabbá tehető a precíziósszerszám-gyártás.

Az UW II F köszörűközpont egyik legfontosabb jellegzetessége a nyolc szerszámhelyes köszörűkorong-cserélő rendszer. A nyolc köszörűkorong egy körtárban került elhelyezésre, ahol minden egyes csoportnak saját hűtőfolyadék-ellátása van. Az UW II F további előnye, hogy a hűtőfolyadék-fúvókák a köszörűkorong-csoport váltásával egyidejűleg automatikusan cserélődnek, így a hűtést minden egyes köszörűszerszámhoz egyedileg is be lehet állítani. Amennyiben erre az opcióra nincs szükség, választható a gép alapváltozata a hatállású fix hűtésrendszerrel.

A SAACKE szerszámköszörűhöz opció egy akár 320 munkadarab tárolására is alkalmas láncos adagolórendszer, dupla megfogóval. Ennek a technológiának köszönhetően a munkadarabok mozgatási távolságai 50 százalékkal csökkenthetők, ami a munkadarabcserére fordított időt mintegy 15 másodpercre csökkenti le. A szabványos megfogókkal felszerelt láncos adagoló ezenfelül különböző átmérőjű szerszámok eltárolására is alkalmas, így ideális a nagy termékmixszel dolgozó üzemek számára. Az UW II F szerszámköszörű maximum 400 mm hosszú és 250 mm átmérőjű munkadarabok megmunkálására képes.

A köszörűgéphez opcionálisan elérhető a SaaRA kiegészítő modul is, amelyben minden gépadat rögzítésre kerül. Az adatok kiértékelésével jelentősen javítható a gyártási folyamat, az egyes gépek könnyebben összehasonlíthatók a termelékenység optimalizálásához, és rengeteg információ nyerhető ki a gépek állapotáról és karbantartási igényéről. Az így létrehozott Ipar 4.0 kompatibilitás az egész megmunkálási folyamatra vonatkozóan képes növelni a hatékonyságot. A gépbe integrált interfészek egyetemes hozzáférést és a releváns adatok egyszerű elérését teszik lehetővé.