Biztonságosan és hatékonyan a cél felé

A ZOLLER »powerShrink«-ével a zsugorított szerszámok gyorsan használatra készek: az intuitíven kezelhető »pilot« szoftvernek, az intelligens indukciós rendszernek és a munkafolyamatok állandó felügyeletének köszönhetően.

A »powerShrink« technológia a lehető legrövidebb folyamatfunkciókat biztosítja. Még a tapasztalatlan kezelők is elérhetik az így létrejövő rövid folyamatidőt már rövid betanítási időszak után. A »pilot« operációs szoftver végigvezeti Önt az összes munkafolyamaton, és számos folyamatot teljesen automatikusan vezérel. A szoftver megmutatja az egyes munkafolyamathoz szükséges tartozékokat, vizuálisan támogatja Önt grafikus megjelenéssel a képernyőn és az irányadó ZOLLER »actbyLight« működési koncepcióval. Fényvezérelt kezelői útmutató a »powerShrink« biztonságos és hatékony használatához az Ön cégében.

Egyértelműen kezelhető és tökéletesen magával ragad

A ZOLLER »pilot« szoftver világosan strukturált grafikus ábrázolása a kezelőt nagy funkciógombok és a jól átgondolt színkoncepció segítségével lépésről lépésre intuitív és biztonságos módon vezeti végig a kezelőfelületen. A 12,5 hüvelykes monitor borotvaéles kijelzőjével nyűgöz le.

OPCIÓK

A füstelszívó rendszer megbízhatóan távolítja el a füstöt a kezelő munkaterületéről. Az indukciós tekercs felett kialakított és szabadalmaztatott füstelvezető rendszer kibővült, és a tekercsházon belül integrált elszívó rendszerrel bővült. A füstgázok így közvetlenül ott kerülnek elszívásra, ahol keletkeznek. A szűrőegység a gépasztalban biztonságos helyen található.

A ZOLLER »zStream« léghűtése maximális rugalmasságot és védelmet biztosít a zsugorbefogók hűtésekor, függetlenül azok körvonalától vagy átmérőjétől. Ezenkívül a zsugorszerszámok a teljes hosszon egyenletesen és biztonságosan hűlnek le– sérülés veszélye nélkül. A »zStream« kiválóan alkalmas a szétszerelt szerszámok hűtésére is. A »powerShrink« két vagy három különálló hűtőhellyel * kapható a párhuzamos, hatékony használat érdekében.

*két hűtőhely a »powerShrink 400«-hoz, három hűtőhely a »powerShrink 600«-hoz

Az integrált hosszbeállító rendszer a teljes hossz vagy túlnyúlás hosszának beállítására és a szerszámok cseréjére szolgál. A pneumatikusan aktiválható gyorsbeállítás és a kézikerék finombeállítása lehetővé teszi az érzékelőfej gyors, ergonomikus és precíz, a kívánt magasságban történő pozícionálását. Az érzékelőfej egy lineáris vezeték segítségével gyorsan és egyszerűen mozgatható a mérési vagy parkolási helyzetbe.

A »pilot« szoftver szkenner funkciója kombinálva a kézi szkennerrel lehetővé teszi a biztonságos kiválasztását a megfelelő zsugorítási paraméternek a zsugortartón lévő tartószám beolvasásával. Gyártótól függetlenül minden zsugorbefogó DataMatrix-kóddal (pl. ZOLLER »idLabel«, ZOLLER »idChip«) támogatott.

A »pilot« szoftverben zsugorbefogónként tudunk minden hevítést megszámolni. Ezenkívül a megengedett hevítési folyamatokhoz kapcsolódóan figyelmeztető és kopási határérték is tárolható.

Az átmérő kiválasztása ( a DIN 69882-8 zsugorbefogókhoz) a »powerShrink 400«-ban, alternatív megoldásként olaj-és szennyeződésálló, műhely-kompatibilis és tartós membrán billentyűzettel gyorsan és egyszerűen kiválasztható.

Alternatívaként egy munkapadra történő felállításhoz, a »powerShrink 400« ergonomikusan optimális munkamagasságú asztalra helyezhető. Ebben található a hűtőegység és a füstelvezetés egy rendezett helyen. Opcionálisan elérhető a munkaasztal stabil görgőkkel és ergonomikus fogantyúval, amely a »powerShrink 400« variálható pozícionálását teszi lehetővé.

TARTOZÉKOK

A »powerShrink«-el alapkivitelben egy szerszámbefogó-tartót szállítunk. Párhuzamos hevítésre és hűtésre további befogó-tartók is rendelhetők. A munkafelület tökéletesen illeszkedik a befogó-tartóhoz, és biztosítja a kényelmes és alacsony zajszintű mozgatást.

A különböző szerszámbefogó gyűrűk rugalmas átalakítást tesznek lehetővé a különböző szerszámbefogó csatlakozások között. Minden gyakori szerszámbefogó típushoz és mérethez SK 50, HSK 100 és PSC 10-ig.

Hűtőadapter speciális formájú és méretű zsugorbefogókhoz (pl. D3 mm-től D5 mm-ig is). Alkalmas D14 mm-től D16 mm-ig vagy D25 mm-től D32 mm-ig terjedő hűtőharangokhoz.

Tárolótálca befogógyűrűkhöz és speciális hűtőadapterekhez

A tárolótálcán négy rögzítőgyűrű és hat speciális I-es méretű hűtőadapter vagy három I-es és II-es méretű speciális hűtőadapter tárolható.

Szerszám tálca

Forgácsoló szerszámok tárolására a zsugorító munkaállomáson. A tálca helyzetét a kezelő szabadon választhatja meg.

Tároló tisztítókeféknek

A tisztítókefék tárolásához különböző kefe átmérőkkel egy tálca áll rendelkezésre, amely mágnesek segítségével a készülék bármely pontjára rögzíthető. A zsugorbefogók furatának tisztítására szolgáló kefék a ZOLLER-től is beszerezhetők – D3 mm-től D32 mm-ig terjedő befogószárátmérőhöz, opcionálisan sárgarézből vagy műanyagból.

Osztott árnyékoló tárcsák tárolóval

Különálló szerszámok zsugorításához opcionálisan rendelhető árnyékoló tárcsa készlet (5 db) osztott kivitelben, a hozzá tartozó tárolóval együtt.

Az optimális és felhasználóbarát érdekében az alapfelszereltségként balra szerelt kezelőkar jobbra vagy mindkét oldalra szerelhető. Mindegyik kezelőkar két funkciógombbal van felszerelve – a tekercs mozgatásához és a hevítési folyamat aktiválásához.

A »toolEx« támogatja a kézzel vagy fogóval nem eltávolítható – pl. törött – szerszámok kihúzását a zsugorbefogóból. A készlet egy befogótartót és hat kilökő rudat tartalmaz.

A »liteSet« segítségével beállíthatja a zsugorítandó szerszám kinyúlási hosszát. A maximális kinyúlási hossz 150 mm. A készlet négy szorítóprizmát tartalmaz D3 mm-től D32 mm-ig terjedő szerszámszár átmérőhöz.